İstanbul’da Nisan ayında meydana gelen kundaklama ve silahlı saldırı olaylarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Muğla’nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli tutuklandı. Şüphelilere ait cep telefonlarında yapılan incelemelerde ise rapçi Blok3 olarak tanınan Hakan Aydın’a yönelik suikast hazırlığı yapıldığı iddiası soruşturmaya yeni bir boyut kazandırdı.
İstanbul’daki İki Olayın Şüphelileri Bodrum’da Yakalandı
İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Nisan ayında Beşiktaş’ta yaşanan kundaklama ile Beylikdüzü’nde meydana gelen kurşunlama olaylarının faillerini belirlemek için kapsamlı çalışma yürüttü. Soruşturma sonucunda kundaklama olayının şüphelisi F.K.’nin de aralarında bulunduğu 7 kişinin Bodrum’da bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine İstanbul ve Muğla emniyet ekiplerinin koordinasyonunda operasyon düzenlendi. “Şapkalılar” olarak bilinen yeni nesil suç örgütüyle bağlantılı oldukları öne sürülen şüpheliler, yaşanan kovalamacanın ardından yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
Şüphelilerin kaldıkları adreslerde yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, 6 şarjör ve 86 adet fişek ele geçirildi. Delillere el koyan ekipler, şüphelilerin dijital materyallerini de incelemeye aldı.
Telefon İncelemelerinde Blok3’e Suikast İddiası
Soruşturma kapsamında incelenen cep telefonlarında dikkat çeken yazışmalar tespit edildi. İddiaya göre şüpheliler, Signal isimli mesajlaşma uygulamasında “Blok” adıyla bir grup oluşturarak rapçi Blok3 olarak tanınan Hakan Aydın’a yönelik suikast planı üzerinde görüşmeler yaptı. Yazışmalarda planlanan eylemin “Türkiye genelinde ses getirecek büyük bir olay” olarak tanımlandığı, ayrıca Hakan Aydın’ın konakladığı otel, kullandığı araçlar ve otelin konum bilgilerinin grup içerisinde paylaşıldığı öne sürüldü.

7 Şüpheli Tutuklandı
Emniyetteki işlemleri tamamlanan F.K. ile birlikte toplam 7 şüpheli adliyeye sevk edildi. Mahkeme, şüphelilerin tutuklanmasına karar verirken soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.
Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
