Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından emniyet güçleri şafak vakti operasyon başlattı. FETÖ/PDY’nin güncel yapılanması içinde yer aldıkları, örgüt adına faaliyet gösterdikleri değerlendirilen 10 eğitim kurumu ile hakkında yakalama kararı bulunan örgüt mensuplarıyla doğrudan irtibatı tespit edilen 15 şüpheliye ait adreslere eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Operasyon neticesinde aranan 15 şüphelinin tamamı yakalanarak gözaltına alındı.
GÖZALTINA ALINANLARIN ARASINDAN 2 FİRARİ ÇIKTI
Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen şüphelilerin kimlik sorgulamaları ve detaylı incelemelerinde çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Gözaltına alınan 15 şüpheliden 2’sinin, uzun süredir her yerde aranan FETÖ/PDY firarisi olduğu belirlendi.

ADRESLERDEN SERVET VE ÖRGÜTSEL DOKÜMAN FISKIRDI
Şüphelilerin ikametlerinde ve deşifre edilen adreslerde yapılan didik didik aramalarda, örgütün finansal kaynaklarını ve faaliyet haritasını ortaya koyan çok sayıda materyal ele geçirildi. Yapılan aramalarda;
-
Yüklü miktarda Türk lirası, döviz ve altın,
-
Örgütsel faaliyetlerin şifrelerini barındıran çok sayıda dijital materyal,
-
Örgüt ideolojisine ait yasaklı yayınlar,
-
Hedefteki 10 eğitim kurumuna ilişkin gizli ve çeşitli dokümanlar ele geçirildi.
Emniyet güçleri tarafından el konulan tüm nakit para, altın ve örgütsel dökümanlar, detaylıca incelenmek üzere siber suçlar ve kaçakçılık şube müdürlüklerine teslim edildi. Olayla ilgili geniş çaplı tahkikat sürüyor.
Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
