Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe’deki acı olayda 4 yıllık çıkmaz!

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde traktör kasasında oynarken başına isabet eden yorgun mermi nedeniyle yaşamını yitiren 10 yaşındaki Musa İlter’in ölümünün üzerinden 4 yıl geçti. Jandarma ekiplerince yüzlerce silaha el konulup balistik inceleme yapılmasına rağmen, küçük Musa’yı hayattan koparan fail hala tespit edilemedi.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde traktör kasasında oynarken başına isabet eden yorgun

34 günlük yaşam mücadelesini kaybetmişti

Feci olay, 20 Ağustos 2022 tarihinde akşam saatlerinde Kocaeli’nin Kartepe ilçesi Eşme Mahallesi Detay Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evlerinin yakınındaki bir traktör kasasında oyun oynayan 10 yaşındaki Musa İlter’in başına, nereden ve kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen bir yorgun mermi isabet etti. Kanlar içinde kalarak ağır yaralanan küçük çocuk, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çağrılan acil sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından özel bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Hastanede beyin ölümü gerçekleşen küçük Musa, 34 gün boyunca hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybederek feci şekilde hayatını kaybetti.

Kartepe'deki acı olayda 4 yıllık çıkmaz!

Komandolar destek verdi, tüm evler arandı

Acı olayın ardından Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, küçük Musa’yı hayattan koparan tabanca veya tüfeği ateşleyen şüpheliyi bulmak için Eşme bölgesinde adeta seferberlik başlattı. Tüm jandarma timlerinin ve jandarma komandolarının da destek verdiği geniş çaplı operasyonlarında, bölgedeki evlerde ruhsatlı veya ruhsatsız bulunan yüzlerce silaha tutanak karşılığında el konuldu. Toplanan silahlar, Musa’nın başına isabet eden mermi çekirdeğiyle eşleştirilmek üzere kriminal laboratuvarına balistik incelemeye gönderildi. Ekipler ayrıca bölgedeki tüm güvenlik ve MOBESE kameralarını da detaylı şekilde mercek altına aldı.

Kartepe'deki acı olayda 4 yıllık çıkmaz!

4 yıllık titiz çalışmaya rağmen fail meçhul kaldı

Jandarma asayiş timlerinin gerçekleştirdiği tüm bu yoğun operasyonlara, bölge genelinde yapılan geniş çaplı araştırmalara ve adli tıp laboratuvarlarındaki detaylı balistik incelemelere rağmen somut bir sonuç elde edilemedi. Aradan geçen 4 yıla rağmen, 10 yaşındaki Musa İlter’in ölümüne neden olan yorgun merminin hangi silahtan çıktığı ve tetiği çeken failin kim olduğu tespit edilemedi. Küçük çocuğun ailesi ve yakınları feci olayın failinin bulunmasını beklerken, olayla ilgili adli dosyanın açık kaldığı öğrenildi.

“Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu 24 ilde
Sıradaki Haber Kocaeli dahil 24 ilde dev operasyon!