Körfez’de dolu, Derince’de su göletleri oluştu
Kurban Bayramı’nın ikinci gününde meteoroloji tahminlerinin ardından Kocaeli genelinde öğle saatlerinden sonra şiddetli sağanak yağış etkisini gösterdi. Aniden bastıran yağmur, özellikle Körfez ve Derince ilçelerinde yaşamı olumsuz etkiledi. Körfez ilçesinde dolu ile karışık yağış kısa sürede cadde ve sokakları kaplarken; Derince’de ise bazı ana yollar ve ara sokaklar suyla dolarak adeta göle döndü. Yollarda biriken yoğun su kütleleri nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, sürücüler kaza riskine karşı kontrollü şekilde seyretmek zorunda kaldı. Şiddetli yağışın etkisiyle trafikte uzun kuyruklar ve zaman zaman aksamalar meydana geldi.

İzmit’te dik yokuşlar nehre döndü
Sağanak yağışın en çok vurduğu noktalardan biri ise İzmit ilçesi oldu. İzmit’in merkezi mahallelerinden Cedit ve Hacıhızır’da yağmurla birlikte tepelerden aşağıya akan sel suları ciddi mağduriyetlere yol açtı. Bayram ziyareti veya evlerine gitmek isteyen vatandaşlar, mahallelerin üst kısmından gelen kuvvetli sel akıntısı nedeniyle yollarda mahsur kaldı. Yürümekte dahi zorluk çeken, zaman zaman ellerindeki bayramlık eşyalarını ve paketlerini sele kaptıran bazı vatandaşlar, azgın sulardan kurtulabilmek için kendilerini yol kenarındaki evlerin bahçelerine attı.

Ulugazi Sokak’ta kafeleri ve dükkanları su bastı
İzmit’in hareketli noktalarından biri olan Ulugazi Sokak da sağanak yağıştan nasibini aldı. Kısa sürede bölgede su baskınlarına neden olan yağış sonrası sokak tamamen sular altında kaldı. Çevrede bulunan çok sayıda kafe, restoran ve dükkanı su basarken, bayram gününde dükkanlarını açan esnaf büyük mağduriyet yaşadı. İş yerlerine dolan suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalışan esnaflar ve mahalle sakinleri, kronikleşen bu su baskınlarına karşı yetkililerden kalıcı bir altyapı çözümü talep etti.

