Elazığ-Sivrice karayolunda seyir halindeki bir otomobilde çıkan yangın paniğe neden oldu. Kinederiç rampası mevkiinde alevlere teslim olan araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen tamamen yanarak demir yığınına döndü.
Sürücünün Dikkati Facianın Önüne Geçti
Edinilen bilgilere göre, Kinederiç rampasında ilerleyen otomobilin motor kısmından aniden dumanlar yükselmeye başladı. Durumu fark eden sürücü, aracını hemen sağ şeride çekerek içindeki yolcularla birlikte dışarı çıktı. Sürücü ve yolcuların araçtan inmesinden saniyeler sonra alevler tüm otomobili sardı.

İtfaiye Müdahale Etti Ama Araç Kurtarılamadı
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine kısa sürede itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun çabasıyla yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ancak yangın sonrası otomobil tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangın nedeniyle bölgede trafik akışı bir süre kontrollü olarak sağlandı.
Can Kaybı Yaşanmadı
Herhangi bir yaralanma veya can kaybının yaşanmadığı olayda, araçtan geriye sadece iskeleti kaldı. İtfaiye ve jandarma ekipleri, yangının çıkış nedenini belirlemek amacıyla geniş çaplı inceleme başlattı.
