Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Başiskele Kavşağı Yapım İşi” kapsamında, köprü imalatı çalışmaları start alıyor. Güvenli ve hızlı bir çalışma ortamı sağlanabilmesi amacıyla D-130 Karayolu’nun İzmit istikameti geçici olarak araç trafiğine kapatılacak. Sürücülerin mağduriyet yaşamaması için ulaşım, çalışma süresi boyunca Yuvacık Yan Yol üzerinden kontrollü bir şekilde sağlanacak.
ÇALIŞMA TAKVİMİ BELLİ OLDU: 7 MAYIS’TA BAŞLIYOR
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, üst yapı imalatı kapsamında gerçekleştirilecek bu önemli çalışma 07 Mayıs Perşembe (yarın) saat 10.30 itibarıyla başlayacak. Ekiplerin yoğun mesai harcayacağı projenin, 22 Mayıs Cuma günü saat 23.30’da tamamlanarak yolun yeniden trafiğe açılması planlanıyor.

SÜRÜCÜLERE KRİTİK UYARI VE ALTERNATİF ROTA ÖNERİSİ
Belediye yetkilileri, çalışma süresince bölgede oluşabilecek yoğunluğa karşı sürücüleri ve yayaları uyardı. Olası gecikmelerin önüne geçmek için şu noktalara dikkat çekildi:
-
Trafik İşaretleri: Bölgedeki tüm trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uyulması büyük önem taşıyor.
-
Alternatif Güzergâhlar: Yoğunluktan etkilenmek istemeyen sürücülerin, mümkün mertebe alternatif rotaları tercih etmeleri öneriliyor.
-
Sabırlı Sürüş: Çalışma alanındaki geçici trafik düzeni nedeniyle sürücülerin tedbirli olması rica ediliyor.
Başiskele’nin ulaşım altyapısını modernize edecek bu projenin tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki trafik yükünün önemli ölçüde hafifletilmesi hedefleniyor.
