Okul çıkış saatinde korku dolu anlar
Olay, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Fabrika Mahallesi’nde bulunan bir ortaokul ve anaokulunun yakınında meydana geldi. Kimliği henüz belirlenemeyen bir şahıs, bilinmeyen bir nedenle elindeki pompalı tüfekle etrafa ateş açmaya başladı. Silah seslerini duyan öğrenciler ve çocuklarını okuldan almak için bekleyen veliler büyük panik yaşayarak çevredeki güvenli alanlara sığındı.

“15-20 metre mesafeden dükkanlara sıktı”
Olayın görgü tanıklarından Yunus Gençer, yaşadığı dehşeti şu sözlerle anlattı: “Çocuğumu okuldan almak için gelmiştim. Şahıs dükkanlara doğru ateş açmaya başladı. Aramızda sadece 15-20 metre vardı, karşı karşıya kaldık. Elinde pompalı tüfek vardı, çevredeki kadınlar ve çocuklar kaçışmaya başladı. Çok geçmeden polis ekipleri gelip şahsı yakaladı.”

Şüpheli gözaltında
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, silahlı saldırganı etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Şans eseri olayda yaralanan olmazken, polisin olayla ilgili başlattığı geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

