Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan bir lisede görevli edebiyat öğretmeninin, ders esnasında öğrencilere yönelik cinsel içerikli ve uygunsuz ifadeler kullandığı iddiası ilçeyi ayağa kaldırdı. Velilerin savcılığa suç duyurusunda bulunduğu olayla ilgili idari ve adli süreç başlatıldı.

Öğrenci Beyanları Tutanaklara Yansıdı
Edinilen bilgilere göre, bir grup öğrencinin okul yönetimine başvurarak öğretmenlerinin sınıf içindeki tutum ve davranışlarından şikâyetçi olmasıyla süreç fitillendi. Jandarma ve okul idaresine yansıyan ifadelerde, öğretmenin bir öğrenciye hitaben “beni böyle tahrik ediyorsun” dediği öne sürüldü.
Resmi tutanaklarda yer alan iddialara göre, söz konusu öğretmenin sadece sözlü tacizle sınırlı kalmadığı; öğrencilere karşı küçümseyici, sert ve bağırarak kurduğu iletişim tarzıyla sınıfta baskı ortamı oluşturduğu belirtildi.

Derslerde Skandal Anlatımlar
Şikayetçi öğrencilerin ifadelerinde, edebiyat dersinin müfredatıyla ilgisi olmayan ve yaş grubuna uygun düşmeyen “hikâyelerin” anlatıldığı vurgulandı. İddialar arasında öğretmenin; sınıfa “bir kutup ayısının adama tecavüzüne dair” bir hikâye anlattığı, eski dönemlerdeki kıraathanelerde izlenen pornografik içeriklerden bahsettiği, öğrencilere yönelik küfürlü ve cinsellik içeren ifadeler kullandığı yer aldı.
Okul Yönetiminden Jet Hamle: Ders Programı Değiştirildi
Okul yönetimi kaynakları, iddiaların ciddiyeti üzerine hızlıca harekete geçildiğini doğruladı. Velilerden gelen yazılı dilekçelerin ardından, soruşturmanın selameti ve öğrencilerin psikolojik sağlığı gözetilerek öğretmenin ders programında değişikliğe gidildi. Söz konusu öğretmenin bazı sınıflarla ilişiği kesilirken, yerlerine geçici olarak farklı öğretmenler görevlendirildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü Ve Savcılık Devrede
Yaşanan gelişmelerin ardından veliler, çocuklarının sınav döneminde olmaları sebebiyle yaşanan bu durumdan olumsuz etkilendiklerini belirterek konuyu Cumhuriyet Başsavcılığı’na taşıdı.
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgili müfettiş görevlendirmesi ve kapsamlı bir idari soruşturma başlatması bekleniyor. Soruşturma kapsamında hem iddia sahibi öğrencilerin hem de ilgili öğretmenin savunmalarına başvurulacak.

