Tabancayla üç gün boyunca okula gelmiş
Ankara’nın Sincan ilçesi Andiçen Mahallesi’nde bulunan bir ortaokulda yaşanan olay, iddialara göre 5. sınıf öğrencisi bir erkek çocuğun dedesine ait olduğunu söylediği tabancayı yanına almasıyla başladı. Küçük çocuğun silahla üç gün boyunca okula geldiği, durumu fark eden diğer öğrencilerin ailelerine haber vermesiyle ortaya çıktı. Velilerin ihbarı üzerine okula gelen polis ekipleri silaha el koyarken, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Aileden gözaltılar var
Emniyet güçleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, çocuğun ailesinden bazı isimlerin gözaltına alındığı öğrenildi. Okul yöneticilerinin ve bazı öğretmenlerin de bilgisine başvurulmak üzere emniyete çağrıldığı bildirildi. Yaşanan korkunç olayın ardından okul çevresindeki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, polis ekiplerinin giriş ve çıkış saatlerinde nöbet tuttuğu gözlendi.
“Karnında silahla geziyordu”
Olayın tanığı olan bir sınıf arkadaşı yaşadığı korkuyu şu sözlerle anlattı: “Arkadaşım karnında silahla geziyordu. Gördüğümde çok korktum, hemen kaçtım oradan. Silahı eline alıp gezdiği de oldu. Görünce elim ayağım dolandı.” Veliler ise tedirginliklerini dile getirerek, çocuklarını artık tek başına okula göndermeyeceklerini ve denetimlerin artırılmasından memnun olduklarını belirttiler.
Güvenlik için “şeffaf poşet” kararı
Okul yönetimi, benzer bir durumun yaşanmaması ve okul içine kontrolsüz nesne girişini engellemek amacıyla geçici bir güvenlik önlemi aldı. Öğrencilerin okula çanta getirmesi bu haftalık yasaklanırken, ders araç ve gereçlerinin sadece içeriği dışarıdan görülebilen şeffaf poşetlerle taşınmasına izin verildi. Ayrıca her sabah okul girişinde düzenli arama yapılacağı duyuruldu.

