Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli barajlarında yüzler gülüyor

Kocaeli’nin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık ve Namazgah barajlarındaki son veriler, kentin su rezervlerinin bahar aylarında maksimum seviyeye yaklaştığını gösterdi.

Kocaeli’nin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık ve Namazgah barajlarındaki son veriler,

Yuvacık Barajı tam kapasiteye çok yakın

Kocaeli’nin en büyük içme suyu kaynağı olan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi, 6 Nisan 2026 itibarıyla %96,95 doluluk oranına ulaştı. Toplam 51,13 milyon metreküp kapasiteye sahip olan barajda biriken su miktarı 49,57 milyon metreküp olarak ölçüldü. Ocak ayından itibaren başlayan yükseliş trendiyle birlikte su seviyesi 170 metrelik maksimum işletme sınırına iyice yaklaşırken, barajdaki suyun büyük bir kısmının dolduğu gözlemlendi.

Namazgah Barajı %80 seviyesini koruyor

Kandıra bölgesinin su ihtiyacını karşılayan Namazgah Barajı’nda da veriler istikrarını sürdürüyor. 6 Nisan 2026 tarihli güncel verilere göre barajdaki doluluk oranı %80,13 olarak kaydedildi. 22,59 milyon metreküplük faydalı hacmin 18,10 milyon metreküplük kısmının dolu olduğu barajda, su seviyesi deniz seviyesinden yaklaşık 58 metre yükseklikte seyrediyor. Özellikle mart ayının ikinci yarısından itibaren yaşanan artış, Namazgah Barajı’ndaki rezervin güvenli aralıkta kalmasını sağladı.

SU

Su rezervleri yaz ayları için umut verici

Her iki barajdan alınan 6 Nisan verileri, Kocaeli genelinde içme suyu noktasında herhangi bir risk bulunmadığını ortaya koydu. Uzmanlar, barajlardaki bu yüksek doluluk oranlarının önümüzdeki yaz dönemi için büyük bir avantaj sağladığını ifade ediyor. Yağışların etkisinin sürmesi durumunda Yuvacık Barajı’nda kapakların açılma ihtimali de gündeme gelirken, mevcut tablo kentin su geleceği açısından umut verici olarak nitelendiriliyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kartepe Belediyesi ile Kartepe İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa yürüttüğü
Sıradaki Haber Karmek Yıl Sonu Sergisinde Büyük Coşku