Genel Başkan Yardımcıları, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri, milletvekilleri ile 81 il teşkilatının katıldığı bayramlaşma programına Kocaeli heyeti de il başkanlığı binasından katıldı. Programda il ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte üç kademe yönetimler yer aldı.
ERDOĞAN’DAN GÜNDEME DAİR MESAJLAR
Programda konuşan Erdoğan, hem iç hem de dış gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin ehil kadrolar tarafından yönetildiğini ifade eden Erdoğan, bölgesel gelişmelere de değinerek İran’daki savaşın bir an önce sona ermesi gerektiğini söyledi. Sürecin dikkatle takip edildiğini belirten Erdoğan, sınır güvenliği için gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı.

Muhalefete yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan, bazı kesimlerin ülke meseleleri karşısındaki tutumunu eleştirdi.
BELEDİYELER ADINA KOCAELİ’DEN MESAJ
Erdoğan’ın konuşmasının ardından teşkilatlara söz verildi. İl başkanları, kadın ve gençlik kolları temsilcileri ile belediyeler adına yapılan konuşmada Tahir Büyükakın söz aldı.

Konuşmasına teşkilatı selamlayarak başlayan Büyükakın, Ramazan ayı boyunca yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye genelinde ve gönül coğrafyasında Ramazan’ın ruhuna uygun programlar gerçekleştirildiğini belirtti.
RAMAZAN BOYUNCA GENİŞ KAPSAMLI FAALİYETLER
Ramazan ayı süresince şehit aileleri, gaziler, yetimler ve ihtiyaç sahipleriyle bir araya gelindiğini ifade eden Büyükakın, sosyal dayanışma odaklı çalışmaların ön planda olduğunu vurguladı.

Ev ziyaretleri, sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan organizasyonlar ve iftar programlarıyla toplumun her kesimine ulaşıldığı belirtildi.
GÖNÜL COĞRAFYASINDAN SELAMLAR
Yurt dışındaki programlara da değinilen konuşmada, Balkanlar’dan Orta Asya’ya uzanan geniş coğrafyada Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyulan ilgi ve güvenin güçlü şekilde hissedildiği ifade edildi.

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te karşılaşılan vatandaşların selamlarının iletildiği konuşmada, bu bölgelerde Türkiye’ye yönelik sevgi ve bağlılığın dikkat çektiği aktarıldı.
