Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TCDD 76 bekçi için ihaleye çıkıyor

TCDD 2. Bölge Müdürlüğü, 21 hemzemin geçitte görevlendirilmek üzere 76 kişilik bekçi çalıştırılmasını içeren hizmet alımı için ihaleye çıkıyor. Doğrudan personel alımı olmasa da, hizmeti üstlenecek firmanın 2026 yılı boyunca 76 kişiyi istihdam edeceği belirtiliyor

TCDD 2. Bölge Müdürlüğü, 21 hemzemin geçitte görevlendirilmek üzere 76

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 2. Bölge Müdürlüğü, demiryolu güvenliğinin artırılması amacıyla 21 adet bariyerli hemzemin geçitte bekçilik hizmeti satın alacak. 76 kişinin çalıştırılmasını kapsayan hizmet alımı, 16 Aralık 2025’te açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek. Söz konusu ihale; hemzemin geçitlerde tren geçişlerinin güvenli şekilde yönetilmesi, bariyerlerin zamanında kontrolü ve sürücülerin uyarılması gibi kritik görevleri üstlenecek personelin 2026 yılı boyunca sahada bulunmasını sağlayacak.

TCDD

GÜVENLİK İÇİN 76 KİŞİ SAHADA OLACAK

TCDD’nin ihale dokümanında yer alan bilgilere göre, hizmeti üstlenecek yüklenici firma 1 Ocak 2026 – 31 Aralık 2026 tarihleri arasında toplam 76 bekçiyi 21 farklı hemzemin geçitte görevlendirecek. Bu kapsam, hemzemin geçitlerde yaşanan kazaların önlenmesi ve trafiğin güvenli yönetimi açısından büyük önem taşıyor.

HEMZEMİN GEÇİTLERDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ARTIRIYOR

Türkiye’de hemzemin geçitler, sürücülerin bariyer ihlali, görüş mesafesi sorunları ve teknik arızalar nedeniyle zaman zaman kazalara sahne oluyor. Bekçilik hizmeti ise bu riskleri azaltmanın temel yöntemlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bekçiler, tren geçişlerinde bariyerleri manuel olarak kontrol ederken, olası acil durumlarda tren trafiğini durdurma yetkisine de sahip olacak. İhale yalnızca yerli isteklilere açık olacak ve teklif veren firmalardan teklif bedelinin %3’ü oranında geçici teminat alınacak. Doküman bedeli ise KDV dahil 2.000 TL olarak açıklandı.

İHALE 16 ARALIK 2025’TE

İhale, TCDD 2. Bölge Müdürlüğü Mal ve Hizmet Alım İhale Komisyonu tarafından 16 Aralık 2025 saat 10.00’da Ankara Behiçbey Kampüsü’nde yapılacak. Tekliflerin aynı tarihe kadar komisyona teslim edilmesi gerekiyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kahramanmaraş’ta Aysel Çalık Ortaokulu’nda gerçekleşen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği,
Sıradaki Haber Saldırganın mesajları ortaya çıktı: ”Neler yapabileceğimi göstereceğim.”