Antalya’da döviz bürosunda yaklaşık 6 bin dolar bozduran bir kişi, karşılığında aldığı 32 bin 773 TL’yi sokaklara saçtı.
Olay dün Antalya Muratpaşa’da meydana geldi. Cadde üzerinde bir döviz bürosuna giren adam 5 bin 669 doları bozdurmak istedi. Döviz bürosu yetkilisi müşterinin isteğini yerine getirdi ve dolarları bozarak karşılığında 32 bin 773 lira verdi.
Müşterinin para bantlarını çıkardığını gören yetkili paraları taşıyabilmesi için adama poşet uzattı. Fakat paraları alan adam “bak şimdi ne yapacağım” diyerek döviz bürosundan çıktı. Kapıdan çıkar çıkmaz elindeki paraları sokağa atmaya başlayan adam çevredekilerin şaşkın bakışları içerisinde elindeki bütün parayı yerlere saçtı. Önce düşürdüğünü ve alması için yardım etmelerini söyleyen vatandaşlar adamın aldırış etmeden yürümeye devam ettiğini görünce yerlere saçılan paraları toplamaya başladılar.
“Biz Düşürdü Sandık”
25 yıldır aynı bölgede esnaflık yaptığını, böyle bir olayı ilk kez gördüğünü söyleyen Yalçın Sayar, “Dövizciye giren adam yaklaşık 6 bin dolar bozdurmuş. Parayı atmaya başlayınca biz önce düşürdüğünü düşündük. Adamın arkasından seslendik, ancak sonuç alamadık. Yoldan geçen turistler de dahil herkes paraları topladı” dedi.
Parayı bozan döviz bürosu çalışanı Ahmet Koçer ise olayı görünce nutkunun tutulduğunu söyledi.
Koçer, “Şahıs içeriye girerek elindeki parayı bankoya bıraktı ve ‘Ne kadar var’ dedi. Parayı saydım, 5 bin 669 dolar vardı. Bozarak 32 bin 773 lira verdim. Paranın üzerindeki bantları koparınca ‘Lastik vereyim mi’ diye sordum. Bunun üzerine ‘Gerek yok bak şimdi ne yapacağım’ dedi. Kapıdan çıkınca paraları atmaya başladı. Yolun karşısına geçene kadar elindeki para bitti. Esnaf, turistler herkes parayı topladı. Ben ilk defa böyle bir olay görüyorum, yerimden kalkamadım zaten” diye konuştu.
