Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GTÜ, METU-VTOL Yarışması’nda zirveye ortak Oldu!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından, havacılık devi Boeing’in sponsorluğunda bu yıl 9.’su düzenlenen Dikey İniş-Kalkışlı Hava Aracı (VTOL) Yarışması'nda Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) adından söz ettirdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından, havacılık devi Boeing’in sponsorluğunda

Finale kalan dört GTÜ proje takımı; GTU-PUHU, GTU-MERLIN, GTU-PUSAT ve G- TÜRK İHA, GTÜ başarıyla temsil etti. Zorlu görev senaryolarını başarıyla tamamlayan takımlar, önemli derecelere imza attı.

Yarışma sonunda; GTU-PUHU takımı Türkiye İkincisi (2.) oldu. Havacılık ve Uzay Kulübü bünyesindeki GTU-MERLİN ekibi Türkiye Üçüncüsü (3.) sırayı aldı. Aynı kulüpten GTU-PUSAT ekibi ise dördüncü (4.) olarak GTÜ'nün havacılık ve uzay alanındaki yetkinliğini gösterdi. Türkiye’nin teknoloji üretme hedefine büyük katkı sağlayan GTÜ, bu başarılarla Dikey İniş-Kalkışlı İHA teknolojilerindeki liderliğini tescillemiş oldu.